Възможно е Русия да е инсценирала взрива на камиона

Според Валентин Радев войната отива към изтощение
Обновена: 12 окт 2022 22:17 | 12 окт 2022 22:16, Йоана Цонева
80
Възможно е Русия да е инсценирала взрива на камиона

Само Путин знае защо България бе замесена във взривяването на Кримския мост. Това е твърдението на бившия вътрешен министър Валентин Радев.

"Трябва да проверим това и да сме внимателни след изказването на човек, който лично води и разпорежда война в Европа. Трябва да си изясним има ли причина да се притесняваме, че е минал някакъв камион. Никой не иска нищо официално от България. Тази българска следа е много измислена", коментира той.

Гостът допусна, че е възможно Русия да е инсценирала взрива на камиона на моста. По думите му това не е обикновен мост - той е охраняван повече от всеки друг мост.

"Това е брошка на ревера на Путин. Камионът влиза и съвпада случайно с цистерна, тя не вози въглища, а нефтопродукти. Но няма кратер. Тук има някаква спекулация, че България е забъркана", поясни Валентин Радев пред Bulgaria ON AIR.

Според него отдавна изпращаме оръжие на Украйна, но "по грешния начин". По думите е важно официално да се гласува изпращането на оръжие и боеприпаси на Украйна.

"Дрехи и обувки им трябват, но те искат оръжия. Най-много им трябват боеприпаси. C-300 защитават наши стратегически обекти, това не можем да дадем. Но произвеждаме Калашников и много боеприпаси. Тях да им дадем, това е достатъчно. И други държави дават отбранителни средства, НАТО е отбранителен съюз. А ние даваме дрехи и обувки", каза още бившият вътрешен министър.

Радев е на мнение, че войната отива към изтощение: Ако Западът продължава да подкрепя Украйна, очевидно това ще е Руската федерация.

Той се надява, че няма да се стигне дотам, ако Путин е поставен в ъгъла и е заплашено неговото физическо оцеляване, да посегне към ядреното оръжие.

"Сигурен съм, че той е заплашен: Не прави това, защото ние ще направим еди-какво си. Това се знае някъде, не е нужно широката общественост да го знае. Дано войната да минава към изтощаване и политически преговори", заключи бившият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
джо преди 1 година
Точно този образ най - малко може да даде достоверна информация, камо ли да направи смислен анализ. Даваха, хора в Киев, които си правиха селфи, весели на фона,на взривения мост. Я сега да ги видим къде са им селфитата на фона на разбичканата инфраструктура.
52
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който е чел история знае , че русия обича да избива своите и да обвинява някой друг като претекст за война. Нищо ново под слънцето от импрерията на пияниците....
51
0
 
4
 
! Отговори
Бай преди 1 година
Какво им става на гербаджиите? Съвсем са изперкали и тоя също. Оттеглям си вота със задна дата. Никога повече, станали са големи я'стреби, къш! Къде им остана умерения тон, националния подход? На следващите - под 4%, заедно с ДБ и ПП. Бай, бай при Байдън!
50
2
 
2
 
! Отговори
111 преди 1 година
Той Путин си е взривил и СП. Затова не допускат Русия при разследване на инцидента. Достъпът ще и бъде разрешен, след замитане на следите. Това е демократичното американско правосъдие. Но накрай ще го изядат, защото не разбират колко е търпелив Путн.
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Карибски пирати. Тия теми не ги коментират медиите. Вчера Вежди Рашидов попита защо медиите не питат говорящите по важните теми и водещата го репликира но после пак си питаше политкоректно. А снощи и Борисов се разграничи от умереното изказване на Вежди Рашидов. Нама смисъл ние сме в едно НПО коректно поведение и никакво друго мнение няма значение.
48
2
 
0
 
! Отговори
0, преди 1 година
,,ЗДРАСТВУЙТЕ РИБЕТА,,
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия си преглътна за предишните диверсии на нейните бази на Крим когато бяха унищожени самолети и боеприпаси. Общо дивериите на руска територия са били над сто. Но за моста чашата преля и отговора беше правилен. Украинската страна сама си призна за взривовете хвалеха се и заплашваха. Горделивоста е вредна !!!
46
1
 
3
 
! Отговори
карибско питие преди 1 година
То е възможно и Украйна да взривява жилищните си сграда, за да насъсква хората срещу Русия? Кой спря разследванията за лабораториите и Ковида? Защо няма виновни за Ковид? Защо няма съд за убииците на Кадафи? Как се завземат бизнеса, защото те свързват с някои? Какво стана с Венецуела? Какво стна със Сирия? Какво стана със Северна Корея? Какво прави Турция в Ирак и Сирия? Коментирайте и тези теми.
45
0
 
4
 
! Отговори
История преди 1 година
Укронацистите сами се похвалиха с взрива, пуснаха пощенски марки и се снимаха в Киев с плакати от радост. И после Русия си го е взривила? Колкото бомбардировките на Донбас и на ЗАЦ, тези съвсем за кре.тени ни взеха ;))
44
0
 
6
 
! Отговори
Мдаа преди 1 година
Вьзможно е някой да е исценирал - чекмедже вместо гардероб с пачки
43
0
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
поредната прос-то-тия на герб
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този има ли 2 мозъчни клетки? Първо - не се нарича "инсцениране", защото реално е повреден мостът. Второ - как Русия ще има нещо общо, при положение че в Киев бяха изкарали снимки на взривения мост минути след случилото се и то с грешен брой експлозии?
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демек като световния търговски център в кравистан..
40
0
 
10
 
! Отговори
Алекса преди 1 година
Ми да лично Путин е натоварил камиона хо хо смешници с вперен поглед на Запад
39
0
 
6
 
! Отговори
Все пак преди 1 година
Интересно какви материали по несъществуващия взрив иззеха от митницата.
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЦРУ са гангрената на САЩ.От тях ще се споминат щатите.
37
1
 
12
 
! Отговори
Защо преди 1 година
Защо бе хора ни тровите с *** като тоя. Една пропаднала личност,крадец и мошеник,срам за пагона. Да,добра герберски *** е но това не е в негов плюс
36
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно време е в ЦРУда престанат да си бършат задните части с БЪЛГАРИЯ.И ТОЗИ ПЪТ ОСИРАНЕТО ИМ Е ГОЛЯМО, КАКТО И СЪС СЕВЕРЕН ПОТОК 1 И 2. ТАЗИ КЛОАКА ТРЯБВА ДА СИ СМЕНИ ИМЕТО,ЗАЩОТО Е ПОЗОР ЗА САЩ.
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Крайно време е в ЦРУда престанат да си бършат задните части с БЪЛГАРИЯ.И ТОЗИ ПЪТ ОПИРА НЕТО ИМ Е ГОЛЯМО, КАКТО И СЪС СЕВЕРЕН ПОТОК 1 И 2. ТАЗИ КОТКА ТРЯБВА ДА СИ СМЕНИ ИМЕТО ЗАЩОТО Е ПОЗОР ЗА САЩ.
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В атентата срещу Кримски мост ясно се вижда дългата и оцапана с кръвта на невини хора,ръчичка на ЦРУ.А Русия е със съмнение за участие и на България.А щом и Ватикана се намеси,това значи,че и там ни смятат за терористи,така, както и когато пак ЦРУ извърши с помоща на италианската мафия и един турски гражданин атентат срещу Папа,Павел-втори.Тогава пак беше замесена и България,само че от Западните служби.И един невинен българин бе държан в затвора без съд и присъда(Сергей Антонов).